Hvor mange timer bør jeg booke?

Et vaskeoppdrag gjennom Vaskehjelp varer i gjennomsnitt 3 timer, men hvor mange timer som er riktig for deg og din bolig vil være høyst individuelt. 

Det er flere ting som avgjør hvor mange timer man bør booke i appen. Det kommer naturligvis an på boligens størrelse, men også andre faktorer påvirker. Ved å vurdere disse faktorene på forhånd – gjerne også sammen med renholder – vil man kunne gjøre en mer korrekt avgjørelse og få et skinnende rent hus til riktig pris.

Rommene avgjør

Det er stor forskjell på boliger – og det er store forskjell på rom. Et sparsommelig innredet soverom tar naturlig nok kortere tid å rengjøre enn et bad hvor det samler seg kalk i dusjen og et kjøkken hvor man opplever stekeos. Vurder på forhånd hvilke rom du ønsker å få rengjort. Kjøkken og bad tar kanskje lengst tid, men det er også de rommene det er ekstra godt å slippe å vaske selv.

Vær tydelig på hva du ønsker rengjort og ikke. Om man ikke kommuniserer dette risikerer man at tiden ikke blir brukt som man skulle ønsket. Disse områdene blir normalt ikke rengjort med mindre det er spesifisert på forhånd:

  • Innsiden av hvitevarer
  • Innsiden av skap og skuffer
  • Tak og vegger
  • Ildsted
Baderomsspeil blir vasket

Har du mye nips?

Store, tunge møbler kan vanskeliggjøre støvsuging og gulvvask. Det samme vil mange pyntegjenstander. Har man mange lysestaker, planter, bilder og lignende må disse tørkes støv av, og flyttes på for å få vasket overflaten de står på.

Kjøkkenbenken er også et sted hvor man samler gjenstander. Mange av oss har knivblokker, kjøkkenmaskiner og kaffetrakteren stående fremme. Det er flott å få dette også skinnende rent, men det er verdt å merke seg at det da tar lengre tid enn om dette blir satt i et skap før renholderen kommer.

 

Vurder utgangspunktet for vasken

Om det er lenge siden det sist ble gjort grundig rent vil det kreve mye arbeid for å få et godt resultat. Om renholderen møtes av tykke lag med fett og støv på kjøkkenet, svidde matrester på koketoppen eller mye pels i gulvteppet, vil dette kreve lengre tid enn et hjem som vaskes jevnlig.

 

Fortsatt usikker på hvor lang tid som trengs?

Om du er usikker på hva som kreves for å få det resultater du ønsker anbefaler vi å bestille et enkeltoppdrag. Da får du diskutert med renholder og sett hvor lang tid som trengs i din bolig før du etablerer en fast avtale.

Allerede ved en engangsvask er det smart å være tydelig på hva som er viktig for deg. Basert på dette kan renholder  finne ut hvor mange timer som trengs og hvor ofte han eller hun bør komme på besøk for å møte dine behov.