Møt renholderen: Sebhat

Sebhat fikk først høre om Vaskehjelp via noen venner, og er i dag en av de ivrigste på å ta på seg oppdrag via appen. Han var, i likhet med Alicja som vi også har pratet med, blant de første renholderne som tok på seg oppdrag via Vaskehjelp, og han har nå jobbet som renholder i over ett år. Sebhat utfører en upåklagelig jobb, og får utelukkende fantastiske tilbakemeldinger og tommel opp fra kundene sine i appen.

Personalia

Navn: Sebhat

Kommer fra: Addis Abeba i Etiopia

Bosted: Jeg bor i min egen leilighet i Trondheim.

Arbeider som: Renholder og fotograf

Fritidsinteresser: Som profesjonell fotograf bruker jeg mye tid på å ta bilder. Jeg er en kreativ person, så jeg liker også å skrive blogger og artikler, i tillegg til å reise, lese, høre på musikk og besøke venner.

Hvor hørte du først om Vaskehjelp?

Vaskehjelp-appen fikk jeg anbefalt av noen venner av meg som bor i Klæbu, der hvorgründeren Tonje først startet opp Vaskehjelp. Jeg ble nysgjerrig på konseptet, og fikk hjelp til å starte opp mitt eget vaskefirma. Jeg tror tjenesten vil vokse raskt, og at mange kommer til å oppdage hvor praktisk Vaskehjelp er.

Vil du anbefale det å jobbe som renholder for Vaskehjelp til andre?

Ja, definitivt. Appen er veldig enkel å bruke. Jeg viste den frem til noen venner av meg, de registrerte seg kjapt og jobber nå som renholdere.

Er folk flinke til å rydde før du kommer og vasker?

Ja, de aller fleste rydder bra i forkant av jobben. I tillegg er kundene flinke til å klargjøre produktene jeg trenger på forhånd, så alt er klart når jeg kommer. Jeg tror de fleste kundene forstår at dette gjør det enklere for oss å gjøre jobben effektivt.

Synes du det er positivt at kundene kan se tilbakemeldingene renholderne får i appen?

Ja, jeg synes det er kjempebra. Jeg mottar gode tilbakemeldinger, så jeg vet at kundene mine er fornøyde. I appen er det mulig for kundene å sende meldinger til meg, og jeg får ofte takkemeldinger etter jeg har vært og vasket. En gang fikk jeg også en julepresang fra en kunde.

Hvor mange timer bruker du vanligvis på å vaske et vanlig hus/hjem?

Det kommer selvfølgelig an på størrelsen på huset, hvor mange timer kundene booker meg for eller hvor grundig kundene ønsker huset sitt vasket. Det varierer veldig, men ofte har jeg avtaler på to til fire timer.

Er det flere vaskeoppdrag rundt høytidene?

Vi har ofte mange oppdrag i perioden før jul, og det er generelt også mange oppdrag på fredager. Folk liker å gå inn i helga med et rent hjem.

Hva synes du er det beste med å jobbe via Vaskehjelp?

Det er en ny og moderne måte å skape sin egen arbeidsplass på. Jeg kan bestemme helt selv hvor jeg vil jobbe, hvilken timespris jeg skal ta og hvor mange oppdrag jeg ønsker å ta på meg gjennom appen. Det er en veldig fleksibel løsning for alle parter. Jeg tror mange er på utkikk etter en slik tjeneste som Vaskehjelp tilbyr.