7 tips til en effektiv vårrengjøring

Den grundige husvasken har kanskje latt vente på seg? Når våren gjør sitt inntog føles det godt å ha en ordentlig opprydning. Det er på tide med en grundig husvask for å ønske våren velkommen!

Tanken på å utføre en omfattende rengjøring kan føles overveldende, men det er ingen grunn til panikk; vi har listet opp de 7 beste tipsene for å komme i gang med en effektiv vårrengjøring først som sist – og om du ikke ønsker å gjøre det selv står våre renholdere klare til å ta jobben med et smil!

1. Rydd for bedre flyt

Rydder du før du starter vasken sparer du deg både tid og irritasjon. Forhåndssorter søppel, glass og flasker, og kvitt deg med dette. Legg ting på plass der de hører hjemme, først som sist. Her ligger det også en gylden mulighet til å sortere litt i ting, og få oversikt over hvor ting befinner seg i hjemmet.

Rydd før vask

2. Ikke gap over for mye på én gang

Prioriter rengjøring av de områdene du anser som viktigst. Dersom du ikke finner tid eller motivasjon til å gjøre hele vasken på én dag fordeler du rommene utover uka. Det er mye bedre å rydde og vaske de områdene du anser som viktigst, enn å ikke gjøre noe i det hele tatt.

3. Vårlig musikk til vårrengjøring

Forskning har vist at det å lytte til “up- tempo”- musikk kan øke pulsen og humøret vårt, og dette passer jo ypperlig til en fysisk krevende aktivitet som å vaske hus. Det finnes et bredt utvalg av spillelister på ulike strømmetjenester som kan passe til vårrengjøringen. Prøv f. eks. «Treningsmusikk» av Digster Norge på Spotify eller sett sammen en liste av dine favoritter med litt futt i!

4. Involver andre

Få med deg familiemedlemmer eller en venn, og vask huset sammen! Dette er en fin anledning til å tilbringe mer tid med sine nærmeste i den travle hverdagen. Ordne gjerne med enkel servering, eller by på middag som takk. Da blir det mer hyggelig å gjennomføre jobben. Dersom det blir du som skal hjelpe til med husvasken neste gang, vet du hvor mye det settes pris på å få litt hjelp.

5. Fokuser på fremgangen

Lag gjerne ei liste over hva som skal gjøres. Ved å holde oversikt over fremgangen kan man lettere motivere seg selv til å gjennomføre. Sett opp rundt 4-5 punkter for hvert rom, og begynn gjerne med å tørke støv. Begynn på toppen, og vask deg deretter nedover, og ta det skitneste området til slutt. Når du ser hvor fort det går å krysse av halvparten av et rom som gjennomført, blir du mer motivert til å fullføre resten. Husk å ta pauser underveis! Belønn deg selv med kaffepauser og mat, eller en tur ut i sola dersom været tillater det.

6. Få detaljene til å skinne

De lysere tidene vi nå går i møte gjør det ekstra viktig å gå over detaljer. Trekk møblene ut fra veggen, og vask over alle gulvlister med en mikrofiberklut. Dette er ikke noe man behøver å gjøre ofte, men vårrengjøringen er en gylden anledning til å gå grundigere til verks. Det samme gjelder skapdører- og fronter, dør- og vinduskarmer, og alle håndtak og glassdører. Det vises kanskje ikke så godt at disse ikke er helt rene i hverdagen, men når du gir dem litt ekstra oppmerksomhet, kan vi love deg at det vil synes at de skinner i sola.

Vårsola skinner på rent soverom

7. Slipp våren inn

Avrund vårrengjøringen med vindusvasken. Da kan du nyte solstrålene som lyser inn gjennom ei rute uten støv og håndavtrykk.

Heng pledd, tepper, puter og dyner ute til lufting og slipp den friske vårluften inn i hjemmet!

Om du ønsker en tydeligere lukt av vårrengjøringen kan du bruke vaskemidler med parfyme eller «jukse litt» ved å sette en skål grønnsåpe under sofaen når du er ferdig med vasken. På den måten kan du få lukten av et rent hjem, også hvis du kun har brukt tørrmopp og mikrofiberkluter, eller vaskemidler uten parfyme.

Ønsker du duften, men ikke parfymen og tilsetningsstoffene? Da har vi et tips til deg også; Kjøp eller plukk friske vårblomster!

Frihet til å velge

Dersom du ikke finner tid til vasking av hus selv, står våre renholdere klare til å gjøre jobben for deg!

Du kan velge å etablere en fast avtale for den lange våren vi har her i Norge – eller du kan bestille et lengre engangsoppdrag. Uansett vil du få et skinnende rent hjem til våren, uten at det går på bekostning av din fritid. Du velger den renholderen som passer best for deg, og du får full oversikt over kommende oppdrag. Vi har ingen bindingstid, og avtalen kan endres når det passer deg.